Kip in sinaasappelsaus

voor 2 personen

  • 2 sinaasappels
  • 1 ui
  • ½ rood pepertje
  • 1 eetl. rozijnen
  • 4 drumsticks
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ½ kaneelstokje
  • 1 dl kippenbouillon

Boen 1 sinaasappel schoon en snijd hem in parten.
Pers de andere sinaasappel uit.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd het stukje peper klein.
Was de rozijnen.
Neem het vel van de drumsticks en bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
Bak de kip in de margarine bruin.
Fruit de ui kort mee.
Voeg de parten sinaasappel, het sinaasappelsap, de stukjes peper, de rozijnen, het kaneelstokje en de bouillon toe.
Stoof de kip in 30 minuten gaar.

Menusuggestie
Lekker met tuinbonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug