Kip met sinaasappel

voor 2 personen

  • 2 kippenbouten
  • kaneel
  • 2 eetl. olie
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 sinaasappels
  • 1 dl sinaasappelsap
  • ½ eetl. citroen- of limoensap
  • 1 theel. honing
  • 1 eetl. maizena

Verwijder het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper, een beetje zout en kaneel.
Bak de bouten in de hete olie aan alle kanten bruin.
Voeg de bouillon toe en stoof de kip 30 minuten.
Boen 1 sinaasappel goed schoon en snijd een stukje van de schil in fijne reepjes.
Schil de sinaasappels dik en snijd de parten met een scherp mes uit de vliezen.
Van het het sap op.
Doe de reepjes sinaasappelschil, het sinaasappelsap, het citroensap en de honing bij de kip en stoof het geheel nog 15 minuten.
Roer de maizena met wat water tot een papje en bind hiermee het stoofvocht bij de kip.

Menusuggestie
Lekker met een gemengde salade en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug