Kip met saus van citroen en mandarijn

Kip met saus van citroen en mandarijn

voor 2 personen

  • 2 kipfilet
  • sap van 2 mandarijnen
  • sap van 1 citroen
  • 2 theel. miel de caña
  • 1 theel. honing
  • flor de sal
  • olijfolie virgin extra
  • peper
  • schaafsel van 1 citroen en 1 mandarijn
  • (eventueel maizena en glaasje kippenbouillon)

Neem een ovenschaal en besprenkel de bodem met beetje olijfolie virgin extra, leg daarop de kip en daarover een klein beetje flor de sal (naar smaak).
Zet de oven op 140 °C en laat dit geheel een uur of 2 in de oven.
Pers ondertussen de citroen en de 2 mandarijnen uit en doe het sap in een kom samen met de miel de caña, de honing en het schaafsel van de eerder uitgeperste citroen en van 1 mandarijn.
Meng dit heel goed, desnoods met een mixer zodat ook het schaafsel heel fijn is.
Met een borstel smeer je met regelmaat de kip, welke in de oven ligt, in aan beide zijden.
Blijf dit gedurende de 2 uren herhalen steeds als het nodig is.
Voorkom dat de bodem van de kom in de oven gaat aanbakken, gebruik desnoods een heel klein beetje water om dit te voorkomen (niet te veel !).
Neem uiteindelijk de kip uit de oven en doe de saus die nog niet gebruikt is om de kip mee in te strijken samen met het restje saus in de ovenschaal in een ketel en kook het geheel zover in tot er een dikkere saus ontstaat.
(Middels de eerder genoemde maizena en glaasje kippenbouillon kan de saus indien nog dikker of dunner gemaakt worden.)

Bron: Spaanse Winkel

Terug