Krokante kip met salsa van papaja

kip_salsa_papaja (2K)

  • 3 enkele kipfilets
  • piri piri kruiden (bv Verstegen Spicemix del Mondo Piri Piri)
  • olijfolie
  • 2 à 3 papaja's
  • ½ fijngehakte rode ajuin
  • 2 eetl. vers gehakte pepermunt
  • sap van 1 limoen
  • 2 fijngesneden pijpajuintjes
  • aardappelen in de schil in halve maantjes gesneden
  • kruidenmix met zout voor Cajun
  • gemengde salade

Snijd de kipfilets in reepjes en kruid met piri piri kruiden.
Bak de kipreepjes knapperig in olijfolie.
Maak een salsa van papaja.
Snijd de papaja's in blokjes en meng er het limoensap, de ajuin, de pepermunt en de pijpajuin onder.
Frituur de aardappelmaantjes, dep ze af en kruid met kruidenmix voor cajun.
Serveer met een frisse salade.
Doe de salsa bij voorkeur in apartje potjes die u mee op de borden zet.

Tips
Voor een extra knapperig resultaat: paneer en frituur de kipreepjes.
Maak de salsa extra pittig door 2 druppels tabasco aan het papajamengsel toe te voegen.

Bron: KIP lekker

Terug