Kip met salie en ricotta

kip_salie_ricotta (2K)

  • 250 g ricotta
  • 1 eetl. gesnipperde saliebladjes
  • 2 gesnipperde knoflookteentjes
  • 2 theel. geraspte citroenzeste
  • 40 g geraspte Parmezaan
  • 4 kipfilets
  • 8 sneetjes gerookte ham
  • olijfolie

Meng de ricatta met de genipperde salieblaadjes, de knoflook, de citroenzeste en de geraspte Parmezaan.
Snij de kipfilets voorzichtig in (niet volledig).
Verdeel de vulling over de filets en vouw dicht.
Leg 8 sneetjes gerookte ham per tweeën op een werkvlak en leg er de kipfilets op.
Rol de ham eromheen en steek vast met houten prikkers.
Bak 8 minuten aan elke kant in olijfolie.
Snij ze in stukken en serveer.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug