Kip met saffraan en amandelen

kip_saffraan_amandelen (3K)

  • 1 kip, verdeeld in 8 stukken
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 12 ongezouten amandelen
  • 100 g gedroogd ham, in plakjes
  • 1 dl xeresazijn
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • peterselie
  • enkele draadjes saffraan
  • 1 hard gekookt ei

Verdeel de kip in 8 stukken of laat dit doen door de handelaar.
Kruid met peper en zout en bak ze goudbruin in wat olijfolie.
Laat de stukken uitlekken op wat keukenpapier.
Fruit de geperste knoflook en de gesnipperde ui in wat olijfolie.
Doe er de ongezouten amandelen en de gedroogde ham in plakjes bij.
Voeg er de xeresazijn aan toe en de kippenbouillon.
Kruid met peper, zout, gehakte peterselie en de saffraandraadjes.
Leg de stukken kip hierop, dek af en laat een half uurtje sudderen.
Snij een hardgekookt ei heel fijn en meng met wat gehakte peterselie.
Strooi dit over de kip en dien op met couscous of rijst.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug