Kip met rivierkreeftjes

kip_rivierkreeftjes (2K)

  • 4 kippenfilets
  • boter
  • peper
  • zout
  • 1 fijngesneden sjalot
  • Cognac
  • 3 dl fond van rivierkreeftjes
  • 1 dl room
  • water
  • 5 cl witte wijnazijn
  • 120 g fijngesneden wortel
  • 100 g fijngesneden ui
  • 20 g peterseliestengels
  • 4 g witte peperbolletjes
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 8 levende rivierkreeftjes
  • 200 g jonge worteltjes
  • 200 g peultjes

Kleur de kippenfilets, kruid met peper en zout en laat langzaam garen.
Stoof de sjalot, deglaceer met Cognac, voeg de fond toe.
Laat tot de helft inkoken, voeg de room toe en laat nog even koken.
Zeef de saus.
Maak een bouillon met 1 liter water, de azijn, wortel, ui, peterseliestengels, tijm en laurier.
Laat een half uurtje trekken en voeg de peperbolletjes toe.
Breng de bouillon goed aan de kook en voeg de rivierkreeftjes toe en kook 10 minuten.
Bewaar in de bouillon.
Kook de jonge groentjes krokant gaar in gezouten water.
Schik de kippenfilet op een bord en garneer met de groentjes, rivierkreeftjes en saus.

Bron: KIP lekker

Terug