Kip met pijnboompitten en rozemarijn

Kip met pijnboompitten en rozemarijn

  • 50 g pijnboompitten
  • 600 - 700 g kipdijfilet
  • 3 eetl. olijfolie
  • 25 g roomboter
  • naaldjes van 1 tak rozemarijn
  • half glas witte wijn

Beginnen we met de droog roosteren van de pijnboompitten, zoetjes, tot ze net beginnen te kleuren.
Mooi. Haal uit de pan en bewaar.
Rol de dijfiletjes wat uit en zout ze.
Verhit olie en boter in een koekenpan en bak er het vlees in, eerst op halfhoog, na 5 minuten op lager vuur.
Niet afdekken, rustig laten gaan.
Na 10 minuten en tussentijds wat omdraaien zijn ze gaar.
Haal uit de pan en doe er de rozemarijn voor in de plaats.
Laat op je laagste vuur een half minuutje intrekken en schenk er dan de witte wijn bij.
Zet het vuur hoog en laat bruisen en wat inkoken.
Roer er de pijnboompitten door, plus het vleessap dat inmiddels uit de kip gelopen is.
Giet de saus over de kip en eet.
Een puik piepertje erbij smaakt goed, of alleen wat groene sla.
Hongerigen met de juiste italofiele inslag hebben in dat geval daarvoor al een primo van pasta gegeten, natuurlijk.

Bron: Onno Kleyn

Terug