Gevulde kip met pastasalade

kip_pastasalade (2K)

  • 4 kipfilets
  • 8 plakjes gedroogde ham
  • 4 takjes rozemarijn
  • ½ bosje basilicum, de blaadjes
  • 1 bolletje mozzarella
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • peper & zout
    • voor de pastasalade
  • 300 g penne
  • 4 vleestomaten
  • ½ bosje basilicum, de blaadjes
  • 8 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 30 g pijnboompitten

Kook de penne beetgaar.
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
Snij de mozzarella in plakjes.
Snij de kipfilets open en kruid ze met peper en zout.
Beleg met mozzarella, zongedroogde tomaatjes en blaadjes basilicum.
Vouw dicht en omwikkel elke filet met 2 plakjes ham.
Bind dicht met keukentouw en verpak in aluminiumfolie.
Snij voor de salade de tomaten en zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Meng ze met de pasta, de basilicumblaadjes, de pijnboompitten en wat olie van de zongedroogde tomaatjes.
Laat de kiprolletjes 30 minuten garen op de barbecue, op matig vuur, en draai geregeld om.
Serveer ze met de pastasalade.

Foto: Wout Hendrickx
Bron: VLAM

Terug