Kip met paprika en knapperige knoflook

  • 4 kippenbouten
  • 10 dikke knoflooktenen, grof gehakt
  • 1 ui, in flinters
  • 2 rode paprika’s, in repen
  • 1 dikkere plak serranoham, in reepjes
  • 1 eetl. paprikapoeder, mild of scherp
  • olijfolie

Wrjf de stukken kip in met zout.
Schenk een gulle scheut olijfolie in de koekenpan. zeg een spiegeltje.
Bak er op halfhoog vuur de knoflook in tot hij goudbruin is.
Kiep de olie door een zeef in een bakje, bewaarde knoflook en doe de olie terug in de pan.
Bak er kip en ui in.
Voeg na 5 minuten de paprika, de ham en het paprikapoeder toe, strooi zout, dek af met een deksel en draai het vuur lager.
Laat rustig een half uurtje garen.
Serveer bestrooid met de gebakken knoflook.

Bron: Onno Kleyn & Karin Luiten

Terug