Kip uit de oven met paprika, citroen en basilicum

  • 1 citroen, liefst biologisch
  • 4 kleine enkele kipfilets
  • 2 rode en 2 gele paprika's
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 5 eetl. goede olijfolie en nog wat
  • beetje chilipoeder
  • stuk of 10 blaadjes verse basilicum, gescheurd

Zet de oven aan op 220 °C.
Rasp de citroen dun en pers hem uit.
Wrijf de kip in met zout en citroensap.
Snijd de paprika in erg kleine, dunne reepjes.
Hussel met zout, knoflook en olie, doe in een grote ovenschaal en schik de kip ertussen, zo dat de filets niet op de paprika liggen.
Bak 12 minuten.
Haal de filets uit de schaal en pak ze in aluminiumfolie.
Spreid de paprikareepjes uit in de schaal en bak ze verder in de oven tot ze wat karamelliseren.
Breng op smaak met de citroenrasp, zout en een hint van chilipeper.
Leg de kip er weer tussen, strooi de basilicum erover en besprenkel met nog wat olie.

Bron: Onno Kleyn

Terug