Kip op stok

voor 2 personen

  • 2 stuks bosuitjes
  • 150 g kipfilet
  • 1 eetl. olie
  • 1 - 2 eetl. tandoorikruiden
  • 4 eetl. slasaus (25% olie)
  • 1 volkoren stokbrood
  • slabladen
  • stukje komkommer
  • 1 tomaat

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Verwarm de olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin.
Bak de laatste minuut de ringetjes ui mee.
Snijd het stokbrood in tweeën en snijd de stukken overlangs door.
Bestrijk de stukken dun met slasaus.
Beleg de onderste helften van het brood met plakken komkommer en plakken tomaat.
Neem de pan met de kip van het vuur en roer de rest van de slasaus er door.
Verdeel de kip over de twee stukken stokbrood en leg de bovenste helften brood er weer op.

Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug