Kip met noedels in de wok

voor 2 personen

  • 175 g eiernoedels
  • 1 (rode) ui
  • 1 paprika
  • 200 g spitskool
  • 100 g taugé
  • 200 g kipfilet
  • 3 eetl. olie
  • ketjap
  • chilisaus

Kook de noedels in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de paprika in blokjes en de spitskool in repen.
Laat de taugé uitlekken.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
Verwarm 1 eetlepel olie in de wok en bak hierin de kip in 5 minuten gaar en bruin.
Schuif de kip wat aan de kant en verwarm de rest van de olie in de wok.
Roerbak de ui hierin glazig.
Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
Doe de uitgelekte noedels en de taugé er bij en laat alles onder goed roeren heet worden.
Maak het gerecht op smaak met wat ketjap en chilisaus of sambal.

Bron: Voedingscentrum

Terug