Kip met miel de caña

Kip met miel de caña

  • kipfilet
  • olijfolie virgin extra
  • ½ eetl. curry
  • 2 teentjes knoflook
    • de saus
  • peper & zout
  • 250 ml wijnazijn
  • 150 g miel de caña, (suikerrietstroop)
  • mespunt kaneel

Snij de kip in kleine reepjes en meng deze samen met olijfolie en de halve lepel currypoeder in een kom.
Laat dit minimaal een uur intrekken.
Snij vervolgens de knoflook in zeer fijne stukjes en fruit deze in een beetje olijfolie.
Bak vervolgens de kip zolang op laag vuur tot deze een bijna goed is.
Maak ondertussen ook de saus door de wijnazijn samen met de kaneel op een laag vuur ± 15 minuten te laten koken.
Voeg dan de miel de caña toe en laat het maximaal 5 minuten meer staan.
Verdeel de saus over de kip als deze nog in de pan is maar al zo goed als klaar.
Opletten, te lang doet de miel de caña verbranden.
Dan is deze klaar om op te dienen (met bijvoorbeeld witte rijst met daarin pijnboompitten en rozijnen, zonder pit).

Bron: Spaanse Winkel

Terug