Kip Marengo "revu et corrigé"

kip_marengo (2K)

  • 1 braadkip
  • 12 rivierkreeftjes
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 4 tomaten
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • ½ l kippenfond
  • 200 g boter
  • 12 champignons
  • 4 sneden boerenbrood
  • 4 eieren
  • truffelschilfers
  • groene kruiden
  • olijfolie
  • bloem
  • peper & zout

Versnijd de kip, kruid en bebloem de stukken, kleur in olijfolie.
Pel 8 rivierkreeftjes, behoud de pantsers.
Snijd de tomaten in grove stukken.
Stoof de ui en look in wat olie, voeg de pantsers toe en laat goed bakken.
Voeg de tomaten, de tomatenpuree en de kippenfond toe.
Leg de kipstukken in de bouillon en laat 1 uur sudderen.
Bak de champingons in wat boter, kruid met peper en zout..
Snijd het boerenbrood in 16 croûtons en bak deze in boter mooi bruin.
Kook de eieren een 4 tal minuten, tot een zacht gekookt eitje.
Neem de kip uit het kookvocht.
Duw de saus door een zeef, ga de kruiding na en mix met wat koude boter.
Leg de stukjes kip in diepe borden, omring met de croûtons, de champignons, 1 ongepeld rivierkreeftje en 4 gepelde.
Dien op met een zacht gekookt eitje, wat truffelschilfers en groene kruiden.

Bron: KIP lekker

Terug