Pittige kip met mango

Pittige kip met mango

voor 2 personen

  • 110 g zilvervliesrijst
  • 200 g kipfilet in blokjes
  • een kleine mango
  • 2 paprika's
  • een ui
  • een knoflookteen
  • olie
  • 3 eetl. sweet chilisaus
  • een half blokje visbouillon
  • 1 eetl. ketjap
  • een eetl. tikka masala
  • 1 rood pepertje klein gesneden (zonder de zaadjes)

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Snijd de mango en paprika's in reepjes.
Snipper de ui en leg de knoflookteen klaar in de pers.
Verhit een eetlepel olie in een hapjespan.
Bak de kipfilet rondom bruin.
Voeg vrij snel de ui toe en pers de knoflookteen er boven uit.
Voeg de paprika stukjes, sweet chilisaus, visbouillon, ketjap, tikka masala en het pepertje toe.
Voeg dan de reepjes mango toe.
Heel even op hoog vuur doorwarmen en gelijk serveren.
Je kunt het best pittig maken, want het zoete van de mango compenseert dit weer.

Als je het in huis hebt, garneer dan met een beetje munt en een handje cashewnoten.
Voor nog wat extra groente kun je er een frisse komkommersalade bij serveren van blokjes komkommer en een beetje ketjap.

Bron: Doe maar gezond

Terug