Kip met linzen en room

  • 1 halfliterblik linzen
  • 4 kippenbouten
  • 2 gulle eetl. roomboter
  • 3 eetl. calvados
  • snuf rode peper naar smaak
  • 1 tak tijm
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl slagroom
  • 3 uien, in dunne plakken

Laat de linzen goed uitlekken in een zeef.
Bak de kip aan in een klont boter.
Voeg de calvados, rode peper, tijm, linzen, room en zout toe, sluit de pan en smoor heel zachtjes gaar in een half uur.
Fruit ondertussen de uien in een klont boter onder een deksel op laag vuur.
Eerst zacht in 10 minuten, haal het deksel weg en bak af en toe omscheppend bruin op wat hoger vuur.
Voeg zout toe.
Leg de kip op een schaal, giet de saus erover en bekroon met de uien.

Bron: Onno Kleyn

Terug