Kip met langoustine en gepofte quinoa

kip_langoustine (2K)

  • 4 kippenfilets met vel
  • olijfolie
  • boter
  • peper
  • zout
  • 4 langoustines
  • 2 wortels
  • suiker
  • 1 mango
  • citroensap
  • 1 zakje quinoa
  • enkele takjes koriander

Bak de kip aan op de velkant gaar in olie en boter.
Kruid met peper en zout.
Pel de langoustines, behoud het staartje.
Kook de wortels gaar en blender fijn.
Breng op smaak met wat suiker, peper en zout.
Snijd de mango in brunoise, stoof in wat boter en breng op smaak met een snuifje suiker en citroensap.
Warm 5 cl olijfolie, pof de quinoa onder deksel in de hete olie.
Bestrooi met suiker en een snuifje zout.
Dresseer de borden en werk af met takjes koriander.

Bron: KIP lekker

Terug