Kip gevuld met kruidige rijst

  • 50 g basmatirijst
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt piment

Kook de rijst in water volgens de gebruiksaanwijzing net gaar.
Warm de oven voor op 160 °C.
Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snijd het klein.
Meng de sjalot en de knoflook door de rijst.
Voeg wat peper, een beetje zout, het piment, de kaneel en de cranberry's toe.
Bestrooi de kip met peper en weinig zout.
Vul de kip met het rijstmengsel.
Wrijf de kip in met de olie en leg hem in een ovenvaste schaal.
Bedek de borst met een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
Braad de kip 50 minuten.
Neem het stuk aluminiumfolie weg en zet de oven op 200 °C.
Laat de kip in nog 20 minuten verder gaar worden en bruin kleuren.
Bedruip de kip eventueel een keer met het braadvocht.
Neem de kip uit de oven, bedek hem met het stuk aluminiumfolie en laat de kip 15 minuten rusten.
Snijd de kip in delen en geef er wat van de vulling bij.

Menusuggestie
Lekker met gemarineerde wintergroente en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug