Kip uit de oven, met krieltjes, groene asperges en radijsjes

Kip uit de oven, met krieltjes, groene asperges en radijsjes

  • 2 kipfilets
  • 2 eetl. bak & braad boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 bosje radijs
  • 200 g minikrieltjes, voorgekookt
  • 200 g groene asperges
  • 4 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. olijfolie extra vierge
  • 6 takjes verse tijm
  • zout & peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak in een hete koekenpan met boter de kipfilets aan beide kanten goudbruin.
Pers de knoflook en snijd de rode ui grof.
Verwijder het loof van de radijsjes en verdeel samen met de krieltjes en groene asperges op een bakplaat of ovenschaal.
Meng de rode ui en knoflook erdoor.
Besprenkel met de balsamicoazijn en olijfolie.
Leg de kipfilets tussen de groenten en strooi er de takjes tijm over.
Bestrooi met zout & peper.
Plaats ca. 15 minuten in de oven.

Bron: Vomar voordeelmarkt

Terug