Kip in knoflook

Kip in knoflook

  • 24 teentjes knoflook uit glas of 15 verse teentjes
  • olijfolie extra virgin
  • 2 laurierbladen
  • tijm
  • peterselie
  • bloem
  • pimenton (paprikapoeder)
  • witte Spaanse wijn
  • kipfilet

Maak de kipfilet schoon en snij hem in blokken, wentel hem daarna in bloem waar al paprikapoeder in gemengd is.
Pimenton dulce, picante of agridulce is vrij naar keuze.
Doe een bodem olijfolie eerste persing in een pan en verhit de olie.
Laat de teentjes knoflook een tijdje meebakken zodra de olie warm is.
Zo neemt de olijfolie de smaak mooi over van de knoflook.
Haal dan de teentjes met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak vervolgens de kip in de olie aan beide zijden mooi bruin.
Vervolgens gaan de teentjes knoflook weer terug in de pan met de kip.
Tevens minimaal 1 glas zoete Spaanse witte wijn erbij en de tijm, peterselie en laurierbladen
Zet het vuur op een laag pitje en met het deksel op de pan.
Laat het geheel een minuut of 20 sudderen zodat de kip mooi gaar wordt en de knoflookteentjes mooi zacht zijn.
Verwijder dan de kip en laat het geheel een paar minuten doorsudderen tot de saus mooi ingedikt is.

Opdienen met patatas bravas (in olijfolie gebakken) en groente naar keuze.

Bron: Spaanse Winkel

Terug