Gegrilde kip met ketjapsatésaus en Chinese kool

kip_ketjapsatésaus (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 3 theel. djintan
  • peper
  • zout
  • wokolie
  • Chinese kool
  • Conimex Satésaus Ketjap Manis

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kip in dunne plakjes.
Meng met de djintan, wat peper en zout en 1 eetlepel wokolie.
Snijd de kool in dunne reepjes.
Verhit een grillplaat of grillpan en gril de plakjes kip in ca. 10 minuten rondom gaar en goudbruin.
Verhit ondertussen ook een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kool 2 minuten.
Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat djintan.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de warme rijst en kool over 4 grote borden en leg de gegrilde kip ernaast.
Schep wat satésaus over de kip en de kool.

Op tafel
Geef er sambal manis bij voor wat extra pit.

Lekker anders kan ook
Vervang de plakjes kip door plakjes biefstuk of varkensfiletlapjes à la minute.

Bron: Conimex

Terug