Kip-kerrie met geurige rijst

  • 30 g bloem
  • 30 g roomboter
  • 50 cl amandelmelk
  • 4 theel. kerriepoeder
  • peper naar smaak
  • 1 eetl, currypasta
  • 200 g ronde zilvervliesrijst
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 275 g kipdijbeenfilet, in blokjes
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 150 g bospeen in dunne plakjes
  • 250 g champignons, in vieren gesneden
  • bosje koriander, fijngehakt
  • handje cashewnoten, grof gehakt

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking, voeg een kaneelstokje en een steranijs en een snuf zout toe.
Maak de kerriesaus: smelt de boter langzaam in een pan.
Voeg vervolgens de bloem toe en roer het stevig met een garde totdat er een zalfachtige massa ontstaat.
Al roerend de bloem 'gaar' laten worden.
Roer de kerrie er doorheen en laat even meewarmen.
Zorg ervoor dat het mengsel niet bruin kleurt.
Voeg de amandelmelk toe.
Blijf goed roeren terwijl de amandelmelk warm wordt en het langzaam verandert in een dikkere massa.
Voeg de currypasta toe en meng het goed met de rest van de saus.
Breng op smaak met de peper en eventueel wat zout.
Fruit de ui en de knoflook in een pan en voeg de kipblokjes toe.
Bak de kip op middelhoog vuur bruin en gaar.
Voeg de groenten en laat een aantal minuten wokken tot de worteltjes zachter worden.
Voeg vervolgens de rijst en de kerriesaus toe en schep om zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Strooi de cashewnoten en wat koriander.

Bron: Odin

Terug