Kipkerrie Masala met aubergine en amandelrijst

kip_kerrie_masala (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 aubergine
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus Indiase Kerrie Masala
  • 3 eetl. fijngehakte gezouten amandelen

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de aubergine schoon en snijd in stukjes.
Was en halveer de tomaatjes.
Snijd de kip in stukjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 5 minuten.
Voeg de aubergine toe en wok 5 minuten mee.
Voeg de tomaatjes toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
Meng de warme rijst met de amandelen.
Verdeel de kip kerrie masala over 4 borden en schep de amandelrijst ernaast.

Op tafel
Zet knapperige kroepoek cassave en frisse atjar tjampoer op tafel.

Lekker anders kan ook
Serveer met een frisse komkommer-yoghurtsalade; rasp 1 komkommer grof, bestrooi royaal met zout en laat goed uitlekken.
Meng de uitgelekte komkommer met dikke yoghurt en breng op smaak met zout & peper.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Kaneelyoghurt brûlée toe.

Bron: Conimex

Terug