Kipkerrie Madras met broccoli en erwtjes

Kip_kerrie_madras (2K)

  • 400 g rijst
  • 500 g kipfilet
  • 1 pak Conimex Mix voor Kip Kerrie Madras
  • wokolie
  • 400 g broccoliroosjes
  • 200 g doperwtjes (diepvries)
  • 4 eetl. fijngehakte koriander
  • 4 eetl. grofgehakte pinda's

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Snijd de ip in stukjes.
Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels wokolie.
Voeg de stukjes kip toe en marineer 5 minuten.
Kook ondertussen de broccoliroosjes 5 minuten in ruim kokend water.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 4 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak de stukjes gemarineerde kip 5 minuten.
Voeg de broccoli en de doperwtjes toe en wok nog 5 minuten.
Roer de sausmix (uit het pakje) en 30 cl koud water erdoor.
Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.
Schep de helft van de koriander erdoor.
Schep de rijst op 4 borden en verdeel de kipkerrie Madras erover.
Bestrooi met de rest van de koriander en de pinda's.

Op tafel
Geef er als smaakmaker kroepoek naturel en een schaaltje yoghurt bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de doperwtjes door een uitgelekt blikje linzen.

Bron: Conimex

Terug