KIpkerrie kokos met mango en gember

kip_kerrie_kokos (3K)

  • 1 pak Conimex Kipkerrie kokos (maaltijdpakket)
  • 400 g kipfilet
  • 1 mango
  • 1 stukje verse gember (ca. 5 cm)
  • 1 komkommer
  • wokolie
  • 1 zak gemengde wokgroenten (400 g)

Kook de rijst (uit het pak) in 15 minuten gaar.
Afgieten.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes.
Schil de gember en rasp fijn.
Was de komkommer, halveer deze en snijd de helften in plakjes.
Meng de dressingmix (uit het pak) met 15 cl koud water en meng met de komkommer.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten.
Voeg de groenten en de gember toe en wok nog 2 minuten.
Voeg 30 cl koud water en de kerrie sausmix (uit het pak) toe.
Goed roeren en 3 minuten zachtjes laten koken.
Blokjes mango erdoor scheppen en 1 minuut mee warmen.
Verdeel de kip kerrie over 2 - 3 borden, schep de rijst en de komkommersalade ernaast en bestrooi met de geraspte kokos (uit het pak).

Op tafel
Zet ketjap asin en de vertrouwde sambal oelek in plaats van zout & peper op tafel.

Lekker anders kan ook
Voeg in plaats van wokgroenten, 2 in reepjes gesneden paprika's en 50 gram gebroken sperzieboontjes toe (5 minuten wokken).

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Gewokte ananas met limoen en geraspte kokos toe.

Bron: Conimex

Terug