Kip met karnemelk, honing en paprika

  • 3 lente-uien
  • 3 gedroogde tomaten
  • 1 eetl. honing
  • 2 tenen knoflook, uit de pers
  • 2 eetl. paprikapoeder
  • snuf chilipoeder
  • 2 dl karnemelk
  • 4 à 8 kipkarbonaadjes

Snijd het wit en het lichtgroen van de lente-uien fijn.
Snijd het donkergroen in stukjes van 1 cm, en houd apart.
Snijd de gedroogde tomaten heel fijn.
Meng de fijngesneden ui met de tomaten, honing, knoflook, paprika, chili en de olie.
Voeg de karnemelk toe, plus wat zout.
Marineer er de stukken kip in, minimaal een uur, of, afgedekt in de koelkast, een nacht of langer.
Zet de oven op 180 °C.
Neem een ovenschaal waar de stukken kip uitgespreid naast elkaar inpassen, zonder dat er veel ruimte
overblijft. Schenk de marinade erbij en bak 30 à 45 minuten.
Draai af en toe om, bedruip eens een keer.
De saus moet flink indampen.
Strooi de donkergroene ui er op het laatst overheen.
Gebakken aardappelen smaakten ons er uitstekend bij.

Bron: Onno Kleyn

Terug