Kip uit de oven met kappertjes en zure room

  • 4 kipkarbonades of kippenbouten
  • rasp en sap van 1 citroen
  • olijfolie extra vergine
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetl. kappertjes, uitgelekt
  • 1 eetl. oregano
 
  • 2 rode uien, in kwarten
  • 500 g vastkokende aardappels, ongeschild in stukjes
  • 50 g pijnboompitten
  • 200 g rucola
  • 4 eetl. aceto balsamico
  • 1 bekertje zure room

Zet de oven aan op 200 °C (hetelucht 180).
Roer citroenrasp en sap, 6 eetlepels olie, knoflook, kappertjes, oregano en 10 gram zout door elkaar.
Meng dat met de kip, ui en aardappels in een ovenschaal.
Braad 45 minuten.
Hussel tussentijds nog eens om.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een koekenpannetje.
Blijf er voortdurend bij, want net als bij het koken van melk gaat het mis zodra je aandacht verslapt: dan verbranden ze.
Verdeel over de rucola en besprenkel die met zout, balsamico en wat olijfolie.
Roer de zure room los met wat zout en decoreer daar de schotel mee als hij uit de oven komt.

Bron: Onno Kleyn

Terug