Kip in jerksaus

  • 4 lente-uien
  • 1 klein bosje verse tijm
  • 3 verse laurierblaadjes
  • flinke snuf gemalen kruidnagel
  • dito gemalen nootmuskaat
  • dito gemalen piment
  • 6 eetl. bruine rum
  • 6 eetl. wittewijnazijn
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 Scotch bonnet peper (is een Madam Janet)
  • 4 tenen knoflook uit de pers
  • 4 kipfilets van 180 g met vel
  • olijfolie
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • een paar takjes verse rozemarijn
  • een paar takjes verse koriander

Hak de lente-uien in stukjes en doe ze met het grootste gedeelte van het bosje tijm, de laurierblaadjes (zonder steeltjes) de kruidnagel, nootmuskaat en piment, de rum, de azijn, de honing en 2 afgestreken eetlepels zout in de blender.
Verwijder de zaadjes van de Madam Janet, doe hem in de blender, doe er de knoflook bij en draai het mengsel tot een gladde pasta.
Giet er eventueel een scheutje extra vierge olijfolie bij om de pasta te verdunnen.
Zet de oven op 220 °C.
Snijd de kipfilets zodanig door dat de helften alleen nog met het bovenste stukje aan elkaar zitten.
Wrijf ze in met zout, peper en olijfolie.
Leg de filets op het vel in een hete grillpan en schroei ze dicht, ook aan de andere kant.
Giet de jerksaus in een ovenschaal en leg de stukken kip er met het vel naar boven op.
Sprenkel de vloeibare honing op de stukken kip en strooi er een paar takjes rozemarijn en de rest van de tijm over.
Zet de kipfilets 15 minuten, of tot ze gaar zijn, boven in de hete oven.
Haal de kip uit de oven, strooi er wat korianderblaadjes over en zet de schaal meteen op tafel.

Bron: Jamie in 30 Minuten, Kosmos Uitgevers
Gepubliceerd door: Onno Kleyn

Terug