Kip in honing en citroensaus

kip_honing_citroensaus (2K)

  • 2 kipfilets in stukken gesneden
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. sherry
  • 2 eetl. maïszetmeel
  • 1 eigeel
  • 3 eetl. bloem
  • 1 paparika, in reepjes gesneden
  • 3 eetl. honing
  • sap van 1 citroen
  • 3 lente-uitjes
  • zout & peper
  • olie

Meng de sojasaus met de sherry, het maïszetmeel en het eigeel tot een papje.
Marineer hierin de stukken kip gedurende 10 minuten.
Dep de kip droog, wentel in de bloem, klop overtollige bloem eraf en frituur goudbruin in een wok met hete olie.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de overtollige olie weg, maar behoud 1 eetlepel in de wok.
Roerbak de paprika en roer er de honing, het citroensap, zout & peper door.
Laat eventjes koken en roer er de kip en de lente-uitjes door.
Dien op als hapje of als hoofdschotel, maar verdubbel dan de hoeveelheden en serveer met rijst.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug