Kip met honing en citroen

voor 2 personen

  • 1 citroen
  • 1½ eetl. vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. honing
  • 1 theel. tijm
  • 2 kippenbouten
  • 1 zak aardappelenpartjes (± 450 g)

Warm de oven voor op 190 °C.
Boen de citroen goed schoon.
Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in parten.
Smelt de margarine en pers het teentje knoflook er boven uit.
Roer het citroensap, de honing, de tijm, peper en een beetje zout door de margarine.
Neem het vel van de kippenbouten en leg de bouten in een ovenvaste schaal.
Schep de aardappelpartjes om de kip en schik de partjes citroen rond de kip.
Druppel het honingmengsel over de kip en de aardappelen.
Laat de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin worden.
Draai de bouten eenmaal en schep de aardappelpartjes een keer om.

Menusuggestie
Lekker met sperziebonen.

Bron: Voedingscentrum

Terug