Kip met hoevegeitenkaas

kip_hoevegeitenkaas (2K)

  • 1 grote kip
  • 3 geiten “crottin’s” (kleine geitenkaasjes)
  • 1 snede brood
  • 2 sneetjes gerookt spek
  • 2 dl gevogelte fond
  • boter
  • peper
  • zout

Verdeel de kip in 4 stukken met vel en kleur de kippenstukken in boter.
Snijd het spek fijn en een crottin in vieren, voeg bij de kip en bevochtig met de gevogelte fond.
Laat 15 minuten sudderen.
Maak 4 toastjes, schik hierop een halve crottin en warm in de oven op 180 °C.
Verwijder de kip, schik de stukken op een rooster en gril krokant.
Mix de saus en werk op met wat boter.
Schik een stuk kip en een crottintoastje op een bord, lepel wat saus rond de kip.
Dien bijvoorbeeld op met aardappeltjes gebakken in ganzenvet.

Bron: KIP lekker

Terug