Kip in een herfstkleedje

kip_herfstkleedje (2K)

  • 650 g kippenboutenvlees
  • olijfolie
  • een snuifje currypoeder
  • zwarte peper & zout
  • 500 g rijpe tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 takje tijm
  • 2 knoflookteentjes
  • 100 g chorizo
  • 500 g aardappelen (charlotten)
  • 5 dl kippenbouillon
  • 1 teentje look
  • 3 dl room
  • grof
  • 2 sneetjes donker roggebrood
  • gemengde scheuten

Warm de oven op 65 °C.
Warm de olie in een stoofpot met deksel.
Bruin de stukjes kip en kruid met een weinig curry, peper en zout.
Leg een boterpapier op het vlees, zet het deksel op de stoofpot en laat 25 minuten langzaam garen in de oven.
Pel en ontpit de tomaten.
Hak ze grof.
Schil de sjalot en look, snijd fijn.
Warm 1 dl olijfolie, stoof de sjalot en look, voeg de tomaten en het takje tijm toe.
Laat ongeveer 2 uur confijten.
Voeg tenslotte de chorizo toe en ga de kruiding na.
Kook de aardappelen in de kippenbouillon, halfweg voeg de room toe.
Mix de aardappelen met het kookvocht fijn en giet in een sifonfles, houd warm au bain-marie aan 65 °C.
Verdeel de tomatensaus over 4 glazen, lepel hierop het kippenvlees en dek af met een laagje aardappelschuim.
Werk af met verkruimeld roggebrood en wat scheuten.

Bron: KIP lekker

Terug