Kip met een korstje en groentegelei

kip_groentegelei (1K)

  • 4 kleine kippenfilets
  • groenten naar voorkeur:
    erwtjes, wortelen, paprika, tomaten, ...
  • 2,8 g agar
  • bloem
  • eiwit
  • paneermeel
  • olijfolie

Kook de groenten apart gaar.
Mix ze fijn en duw de groentepuree door een zeef.
Reken voor 250 g groentesap, 1,4 g agar.
Meng grondig en giet in een schaal tot op een hoogte van 1 cm.
Laat afkoelen.
Neem 3 borden: een met bloem, een met licht geklutst eiwit en een laatste met paneermeel.
Paneer de kippenfilets eerst in de bloem, klop het teveel aan bloem af.
Wentel ze vervolgens door het eiwit en tenslotte door het paneermeel.
Warm de oven tot 200 °C.
Korst de kip aan beide zijden in warme olijfolie, laat nog 10 minuten verder garen in de warme oven.
Zoek een paar mooie steekvormpjes: hartjes, rondjes, diertjes, ...
Steek de vormpjes uit de groentegelei, leg ze op een bord en warm even op in een lauwe oven, maximum 80 à 90 °C.

Bron: KIP lekker

Terug