Kip in een groentebouillon met kokos en spinazie

kip_groentebouillon (1K)

  • 1 kippenbout
  • 1 wortel
  • ½ prei
  • 1 ui
  • 1 tak selder
  • 25 g gember
  • ½ piri-piri pepertje
  • 1 eetl. zwarte peper
  • zeezout 'Fleur de sel'
  • verse koriander
  • 1 limoen
  • verse geraspte kokos
  • een handvol spinazie
  • water
  • boter

Maak een bouillon met de fijngesneden groenten, 1 liter water, de kruiden, 1 takje koriander en een stukje limoenschil.
Laat 45 minuten langzaam koken.
Meng de kokos met de bouillon en laat 1 uur trekken.
Giet door een zeef.
Breng ½ l bouillon aan de kook en gaar de kippenbout in de bouillon.
Warm wat boter en laat de spinazie smelten.
Schik wat spinazie in een kommetje, leg hierop een stukje kippenvlees en overgiet met de kokosbouillon.
Werk af met een takje koriander en wat geraspte limoenschil.

Bron: KIP lekker

Terug