Italiaans gekruide kip-groente

voor 2 - 3 personen

  • 300 g in blokjes gesneden kipfilet
  • 25 g margarine of 2 eetl. olijfolie
  • 1 klein gesneden ui
  • 1 courgette, in blokjes gesneden (ca. 300 g)
  • 2 pomodori- of vleestomaten, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. tomaten ketchup
  • 2 eetl. jonge geraspte kaas
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 1 eetl. gevriesdroogde oregano
  • 1 theel. gevriesdroogde dragon
  • 1 theel. gevriesdroogde tijm
  • 1 theel. gevriesdroogde basilicum
  • witte peper
  • zout

De blokjes kipfilet bestrooien met zout en witte peper en ca. 5 minuten bakken in de verhitte margarine of olijfolie.
Ui, courgette en tomaten toevoegen, de teentjes knoflook er boven uitpersen en alles ca. 5 minuten bakken.
de ketchup, geraspte kaas, crème fraîche en de kruiden erdoor roeren en nog ca. 1 minuut al roerend verwarmen.
Op smaak afmaken met witte peper en zout.
Lekker met pasta.
Dit kip-groente gerecht kan ook door de (gekookte pasta) worden gemengd.

Gerard Schaefers

Terug