Kip met groene asperges en tempura van oesters

  • 1 kip
  • 1 bot groene asperges
  • 1 l kippenbouillon
  • 3 dl Champagne
  • 1 sjalot
  • 50 g ganzenleverterrine
  • 8 diepe oesters
  • 1 ei
  • 1½ dl ijswater
  • 1 eetl. aardappelbloem
  • 3 eetl. bloem
  • peper en zout

Kruid de kip en bak in een warme oven gedurende 20 minuten.
Haal het borstvlees er af en houd warm.
Gebruik het overige vlees voor een andere bereiding.
Schil de groene asperges.
Kook ze beetgaar in de kippenbouillon en houd warm.
Laat de kippenbouillon en Champagne tot een derde inkoken met de versnipperde sjalot.
Voeg de ganzenlever toe en mix fijn.
Giet door een fijne zeef, kruid en houd warm.
Klop het ei met het koude water.
Zeef de aardappelbloem en de bloem, meng kort met een vork onder het eimengsel.
Haal de oesters uit de schelp en dep droog.
Haal ze door het tempurabeslag en frituur krokant.
Snijd het borstvlees in fijn plakjes, schik er de asperges en oesters bovenop en lepel de saus ernaast.

Bron: KIP lekker

Terug