Geroerbakte kip met gember

voor 2 personen

  • stukje verse gember (± 3 cm)
  • ½ Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 200 g kipfilet
  • 2 eetl. olie
  • 1½ dl kippenbouillon (van tablet)
  • 1 eetl. ketjap
  • 1 eetl. maizena

Schil de gember en snijd het stukje in dunne plakjes.
Snijd de plakjes in smalle reepjes.
Snijd de peper in reepjes.
Snijd de knoflook in plakjes.
Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
Snijd de kipfilet in repen en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
Roerbak de gember en de knoflook kort mee.
Voeg peper, de uienringen, de bouillon en de ketjap toe en stoof het gerecht nog 5 minuten.
Meng de maizena met wat water en bind hiermee het vocht.

Menusuggestie
Lekker met een gemengde salade en mihoen.

Bron: Voedingscentrum

Terug