Kip met dragon en sherry en een paprikacoulis

kip_dragon_sherry (2K)

  • 1 kip, versneden in 8 stukken
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. dragonazijn
  • 2 teentjes look, geplet
  • 200 g fijngehakte sjalotten
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1½ dl droge sherry
  • flinke scheut Cognac
  • 1½ dl kippen bouillon
  • 1½ dl room
  • 4 theel. gehakte verse dragon
  • 2 theel. Dijon mosterd
  • 2 rode paprika’s
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. sherryazijn
  • peper en zout

Warm de oven op 170 °C.
Plaats olie en azijn in een hete grote pan, voeg de geplette look toe.
Kruid de kip met peper en zout.
Bruin ongeveer 5 minuten met de velkant naar beneden.
Draai om en gaar nog een minuut verder.
Leg de kip op een ovenschaal, overgiet met de sherry en gaar een 20-tal minuten in de oven op 170° C.
Voeg de 200 g fijngehakte sjalotten toe aan de braadpan, verminder het vuur, en laat nog een drietal minuten sudderen.
Deglaceer met de Cognac, voeg de kippenbouillon, de room, vers gehakte dragon en mosterd toe.
Laat de saus indikken op een matig vuur, kruid met peper en zout.
Maak een coulis met de rode paprika’s: rooster de paprika’s over een open vlam tot ze aan alle kanten zwartgeblakerd zijn (of leg ze op de BBQ).
Leg ze in een kom en dek af met plasticfolie, laat een 20-tal minuten rusten.
Verwijder alle vliesjes, zwarte korstjes en zaadjes.
Spoel eventueel met koud water.
Stoof de resterende fijngehakte sjalot in olijfolie.
Giet de paprika en de gestoofde sjalot in een blender.
Voeg sherryazijn toe en kruid goed met peper en zout.
Mix tot een homogene saus.
Serveer de kip met rijst en een streepje rode paprikacoulis.

Bron: KIP lekker

Terug