Pittige kip met citroengras en broccoli

  • 3 stengels citroengras (sereh)
  • 350 g broccoli, in kleine stukjes
  • olie
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 1 ui, in flinters
  • 4 eetl. Thaise vissaus
  • 1 eetl. suiker
  • 2 rode Spaanse pepers, fijngesneden
  • 30 cl kippenbouillon of -fond
  • handje korianderblad

Verwijder van het citroengras het harde buitenblad en uiteinde en snijd de rest ragfijn.
Kook de snippers broccoli 4 minuten in water met zout.
Verhit een scheutje olie in een wok of braadpan en bak er op de hoogste vuur de kip in tot hij kleurt.
Haal uit de pan en bewaar.
Fruit op iets lager vuur in de wok nu de knoflook en ui, tot de ui zacht wordt. Wordt, niet is!
Voeg het citroengras, vissaus, bouillon, suiker en chili toe en laat onafgedekt 5 minuten zachtjes koken.
Doe dan de kip en de broccoli erbij en laat nog 3 minuten garen.
Breng op smaak met zout.
Garneer met de koriander en eet met pandanrijst.

Bron: Onno Kleyn

Terug