Gebraden kip met citroen en venkel

Gebraden kip met citroen en venkel

  • 1 verse braadkip
  • 1 citroen
  • 1 venkelknol
  • 2 eetl. boter
  • zout & versgemalen zwarte peper
  • 1 eetl. maizena

Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal dik met de helft van de boter in.
Prik de citroen hier en daar met een vork in.
Snijd de venkelknol in grove repen.
Bestrooi de binnenkant van de kip met zout en peper en vul hem met de citroen en wat van de repen venkelknol.
Vouw het kippenvel van het vulgat over elkaar en steek het met een cocktailprikker vast.
Prik vleugels en poten vast tegen de kip met cocktailprikkers.
Leg de gevulde kip in de schaal, verdeel er de rest van de repen venkelknol over en leg er stukjes van de boter op.
Dek de schaal met folie af en laat de kip in ± 45 minuten garen.
Verwijder de folie, zet de schaal terug in de oven en laat de kip in ± 20 minuten bruin worden.
Haal de kip uit de schaal, zeef het kookvocht en bind tot een lekkere saus met maizena en wat water.

Bron: De Wassende Maan

Terug