Gebraden kip met citroen

kip_citroen (3K)

  • braadkip
  • peper & zout
  • 50 g parmaham
  • handvol tuinkruiden (tijm, basilicum en peterselie)
  • boter
  • 2 onbehandelde citroenen
  • rozemarijn
  • olijfolie

Kruid een kip met peper en zout.
Maak op de borstkant het vel voorzichtig los van het vlees (door voorzichtig met je hand tussen het vel en vlees te bewegen).
Stop tussen vel en vlees een mengsel van stukjes parmaham en de gehakte tuinkruiden.
Leg de kip op z'n rug in een beboterde braadschaal.
Leg er kwartjes citroen en takjes rozemarijn bij.
Bestrijk de kip met olijfolie en zet ze 1 uur in de oven, op 190 °C., of tot de kip gaar is.
Keer ze ondertussen af en toe om.
Lekker met stokbrood of gebakken aardappelen.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug