Kip met chili

  • 4 mooie kippenbouten
  • 250 g rode kidneybonen
  • 2 rode uien,
    in ringen gesneden
  • 2 rode en 2 groene paprika's,
    in julienne gesneden
  • 4 stengels groene selder, in brunoise
  • 2 geplette teentjes knoflook
  • 500 g verse tomaten,
    ontveld, ontpit en in stukken
  • olijfolie
  • kruidenmix voor chili
  • zwarte peper uit de molen en zout

Laat de bonen 12 à 24 uur wellen in koud water.
Kruid de kippenbouten met de kruidenmix en bak ze mooi aan in olijfolie.
Voeg ui, paprika, selder en knoflook toe en laat even meestoven.
Kruid nogmaals met de kruidenmix.
Voeg nu ook de bonen en tomatenvlees toe en sluit de pan, laat zachtjes 1,5 uur sudderen.
Serveer bij voorkeur met rijst.

Bron: De Wassende Maan

Terug