Kip in champignonsaus

voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 150 g champignons
  • 1 theel. rozemarijn
  • 2 eetl. bloem
  • 3 dl bouillon
  • 1 eetl. tomatenpuree

Bestrooi de kipfilets met peper en een beetje zout.
Bak de filets in de hete margarine in een braadpan aan beide zijden bruin.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Neem de kip uit de pan.
Bak de champignons met de rozemarijn in de achtergebleven margarine.
Strooi er de bloem over en laat de bloem in een paar minuten al roerend gaar worden.
Schenk er al roerend de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
Voeg de tomatenpuree toe en maak de saus op smaak met peper.
Leg de kipfilets in de saus en laat ze in ca. 12 minuten verder gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met spruitjes en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug