Gegrilde kip met bloemkoolmousse en koffiesaus

kip_bloemkoolmousse (2K)

  • 1 kippenfilet met vel
  • 1 eetl. olijfolie
  • ½ bloemkool
  • boter
  • 2 dl room
  • 1 bot waterkers
  • 1 eetl. suiker
  • 1 kleine kop sterke koffie
  • 1 dl bruine fond
  • brunoise van wortel
  • brunoise van selder
  • enkele takjes shiso
  • enkele roze peper korrels
  • peper en zout

Wrijf de kippenfilet in met olie, gril langzaam gaar, kruid met peper en zout.
Snijd de bloemkool in kleine stukjes.
Warm de boter, voeg de bloemkool en room toe en laat de bloemkool goed gaar koken.
Mix tot een gladde puree, kruid en houd warm.
Blancheer de waterkers in kokend gezouten water, giet af en koel in koud water.
Mix tot een gladde puree.
Karameliseer de suiker met weinig water, voeg de koffie en bruine fond toe en laat tot helft inkoken.
Werk af met een klontje boter.
Blancheer de wortel- en selderbrunoise.
Lepel wat bloemkoolmousse op de borden, versnijd de kip in hapklare stukken en schik op de saus.
Voeg een druppel waterkersmousse toe en lepel wat koffiesaus rond de kip.
Werk af met de brunoise, shiso en roze peper.

Bron: KIP lekker

Terug