Kip met asperges en Ommersteyn kaas

kip_asperges_ommersteyn (2K)

  • 1 kip
  • peper
  • zout
  • 300 g dunne plakjes Ommersteyn kaas
  • 1 kg asperges
  • 500 g tuinbonen
  • 10 shiitakes
  • 1 bos basilicum
  • 1 dl oude aceto balsamico
  • 1 dl Arbequina olijfolie
  • hoeveboter

Verwarm de oven op 175 °C.
Bestrooi de hoevekip met peper en zout en gaar in de oven op gedurende 35 minuten.
Laat de kip afkoelen, fileer de bouten en filets en verdeel in 8 stukken.
Snijd de helft van de kaas in julienne, steek uit de andere helft ronde plakjes.
Schil de asperges, blancheer in gezouten water en snijd in hapklare stukjes.
Pel en blancheer de tuinbonen, verwijder het vlies van de gekookte boontjes.
Snijd de shiitakes in julienne.
Snijd de basilicum in julienne
Maak de julienne reepjes aan met oude aceto balsamico, olijfolie en peper en zout.
Stoof de asperges en tuinboontjes in wat boter en kruid met peper en zout.
Leg de kaasrondjes op een bakplaat, afbakken 20 minuten op 160 °C.
Warm de stukken kip in wat boter.
Dresseer de groentjes op een bord, schik hierop 2 stukjes kip, garneer met de julienne en werk af met het krokant kaaskoekje.

Bron: KIP lekker

Terug