Kip met gebakken groene asperges, cantharellen en erwtenpuree

kip_asperges_cantharellen (2K)

  • 4 kippenfilets met vel
  • peper & zout
  • hoeveboter
  • 10 groene asperges
  • 500 g cantharellen
  • 500 g diepvries erwtjes
  • 2 dl room
  • peper en zout
  • 2 dl ingekookte bruine kippenfond
  • sakura cress

Bak de kippenfilets op het vel in wat boter.
Kruid met peper en zout.
Schil de groene asperges, blancheer en laat afkoelen in ijswater.
Stoof in wat boter en kruid met peper en zout.
Maak de cantharellen schoon.
Bak in wat boter en kruid met peper en zout.
Kook de erwtjes volledig gaar, blender ze warm heel fijn met de room tot een luchtige, lopende mousseline.
Warm de kippenfond.
Snijd de kip in stukjes.
Dresseer de stukjes kip, asperges en cantharellen op een bord, werk af met de sakura cress en de kippenfond.

Bron: KIP lekker

Terug