Gemarineerde kip met ananas en bosuitjes

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • citroensap
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 200 g kipfilet
  • 4 bosuitjes
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 1 eetl. olie
  • 2 theel. maizena

Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
Roer er 1 theelepel citroensap, de sojasaus, de tomatenpuree en wat peper door.
Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade.
Laat de kip een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in de lengte in vieren.
Verhit de olie en bak hierin de uitgelekt blokjes kip in 5 minuten gaar en bruin.
Bak de laatste minuut de bosuitjes mee.
Roer de overgebleven marinade en de ananas met vocht in een pannetje en breng dit aan de kook.
Bind de saus met de aangemengde maizena.
Geef de saus bij de kip.

Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug