Kip in amandelsaus

voor 2 personen

  • 2 kippenbouten zonder vel
  • 1½ eetl. vloeibare margarine
  • 1 ui
  • 1 vleestomaat
 
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 25 g blanke ongezouten amandelen
  • 1 eetl. broodkruim of paneermeel

Bestrooi de kip met peper en een beetje zout.
Bak de kip in de hete margarine bruin.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Bak de ui met de kip mee goudbruin.
Voeg de tomaat en 2 dl water toe en stoof de kip 40 minuten.
Haal het vliesje van de knoflook.
Was de peterselie.
Maal de amandelen in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
Maal dit met wat stoofvocht, het paneermeel, de knoflook en de peterselie tot een papje.
Roer het papje door het stoofvocht van de kip en laat dit nog 5 minuten meepruttelen.

Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug