Kip met amandelen

Kip met amandelen

  • 4 kipfilets
  • 2 - 3 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. sherry
  • 1 eetl. citroen- of limoensap
  • 1 theel. honing
  • 1 volle theel. geraspte gemberwortel
  • 1 klein teentje knoflook uitgeperst
  • 60 g amandelen
  • 3 eetl. arachideolie
  • 100 g wortel in dunne reepjes
  • 100 g peultjes schuin door het midden gesneden
  • 3 lente-uitjes in stukjes van 2 cm
  • 50 g taugé
  • 1 à 1½ theel. maizena

Snij de kipfilets in reepjes.
Meng de soja, sherry, citroen- of limoensap, honing, gember en knoflook en 2 eetlepels water.
Schep de kipreepjes hierdoor en laat 15 minuten intrekken.
Rooster amandelen in een droge koekenpan.
Laat de kip uitlekken en bewaar het marinadevocht.
Roerbak de kip 2½ minuten.
Neem uit de pan.
Voeg de wortel en peultjes toe en schep 1 minuut om.
Voeg de lente-ui en taugé toe en roerbak 1 minuut.
Voeg de kip en amandelen toe.
Voeg 4 - 6 eetlepels water bij het marinadevocht en los maizena hierin op.
Voeg toe en laat alles door warmen.

Serveersuggestie
Varieer met de groente in plaats van peulen neem sugarsnaps, repen paksoi, roosjes bloemkool, sperziebonen of reepjes prei.

Bron: Jacob
Bron: MijnReceptenboek.nl

Terug