Kip met amandelen - I

Kip met amandelen

  • 4 kipfilets
  • 2 - 3 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. sherry
  • 1 eetl. citroen- of limoensap
  • 1 theel. honing
  • 1 volle theel. geraspte gemberwortel
  • 1 klein teentje knoflook uitgeperst
  • 60 g amandelen
  • 3 eetl. arachideolie
  • 100 g wortel in dunne reepjes
  • 100 g peultjes schuin door het midden gesneden
  • 3 lente-uitjes in stukjes van 2 cm
  • 50 g taugé
  • 1 à 1½ theel. maizena

Snij de kipfilets in reepjes.
Meng de soja, sherry, citroen- of limoensap, honing, gember en knoflook en 2 eetlepels water.
Schep de kipreepjes hierdoor en laat 15 minuten intrekken.
Rooster amandelen in een droge koekenpan.
Laat de kip uitlekken en bewaar het marinadevocht.
Roerbak de kip 2½ minuten.
Neem uit de pan.
Voeg de wortel en peultjes toe en schep 1 minuut om.
Voeg de lente-ui en taugé toe en roerbak 1 minuut.
Voeg de kip en amandelen toe.
Voeg 4 - 6 eetlepels water bij het marinadevocht en los maizena hierin op.
Voeg toe en laat alles door warmen.

Serveersuggestie
Varieer met de groente in plaats van peulen neem sugarsnaps, repen paksoi, roosjes bloemkool, sperziebonen of reepjes prei.

Bron: Jacob
Bron: MijnReceptenboek.nl


Kip met amandelen - II

voor 8 personen

  • 100 g geblancheerde amandelen
  • 500 g kipfilet
  • ½ theel. maizena
  • zout & witte peper
  • 1 klein eiwit
 
  • 1 zeer fijn gehakt teentje knoflook
  • ¾ eetl. geprakte gele bonenpasta
  • 1½ eetl. tomatenketchup
  • 1 - 1½ theel. suiker
  • 6 dl maïsolie om te frituren

Rooster de amandelen in een droge zware koekenpan op matig vuur goudbruin.
Snijd de kip in blokjes van 1 cm.
Vermeng in een kom het vlees goed met de maizena, zout, peper en het eiwit en meng alles goed.
Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 140 °C, voeg de kip toe en
roerbak 30 seconden (de stukjes gaan onder het bakken vanzelf los).
Laat het kipmengsel in een draadzeef uitlekken.
Verhit 2 eetlepels van de warme olie in een voorverwarmde wok of koekenpan en voeg de voorgebakken kip, knoflook, gele bonenpasta, tomatenketchup en de suiker toe.
Schep alles goed om tot de kip gelijkmatig is bedekt en voeg dan de geroosterde amandelen toe.
Roerbak het geheel nog even en schep alles op een verwarmde schotel.

Bron: Astrid Veltman

Terug